Kracht Den Haag > Gratis trainingen > Ouders of opvoeders

Ouders of opvoeders

Trainingen en activiteiten

Als ouder of opvoeder is het soms lastig om een positieve relatie met je kinderen op te bouwen. Er zijn zoveel fases en hobbels in het leven, zowel in dat van jou, als in dat van je kinderen. Niemand heeft je een handleiding gegeven of een diploma toen je een kind kreeg.

  • Wat is een goede ouder?
  • Wat kun je doen bij heftige situaties, zoals overlijden, scheiding of pesten op school?
  • Hoe ondersteun je je kind het beste en hoe ga je met spanning om?

We helpen je graag daarbij in een training of activiteit!

De meeste activiteiten zijn live op een locatie, maar soms ook (deels) online. We werken veel in groepen. Want wij geloven in de kracht van delen van ervaringen en lotgenotencontact. Laten we samen je kind veilig, gezond en kansrijk opgroeien. Samen bouwen aan een positieve opvoeding:

Een warme band voor het leven, die tegen een stoot of donderwolk kan!

Training emotievaardigheid

Denk jij, net als de meeste ouders, dat ouderschap moeilijk is? Ouder zijn is een uitdagende taak! Het is een grote klus om met de emoties van een kind om te gaan. En tegelijkertijd je eigen emoties te beheersen. Ontdek handige manieren om beter hiermee om te gaan. In deze training leer je jouw kind beter helpen om zijn of haar emoties te begrijpen.

Training emotievaardigheid voor ouders

Training mindfulness in ouderschap

Vergeet je soms jezelf? Ervaar je stress, lig je s’ nachts wakker van het piekeren óf wil je beter met je emoties om leren gaan? Voor veel ouders is opvoeden één van de meest veeleisende en verantwoordelijke taken in het leven. Toch doen ouders het met liefde, vreugde, trots en een gevoel van zingeving. Het zó goed willen doen, de best mogelijke ouder zijn, kan een bron van stress zijn. En er zijn genoeg andere uitdagingen of hindernissen die opvoeden stressvol maken.

Training mindfulness in ouderschap

Trainingen voor gescheiden ouders

Hebben jullie besloten te scheiden of zijn jullie al langer gescheiden? Heb je relatieproblemen of zit je in een relatiecrisis? Bij vragen, zorgen of ondersteuningswensen kan je terecht bij het Kenniscentrum Kind en Scheiding. Zij biedt ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen jou en je (ex)partner.

Trainingen voor gescheiden ouders

Binnenkort verschijnen hier alle trainingen en activiteiten

Binnenkort verschijnen hier druppelgewijs meer trainingen en activiteiten. Zo mag je de volgende trainingen verwachten:

  • Het begint bij mij
  • Pre-puber in huis
  • Puber in huis
  • Open inloop Oei ik Groei

Deze pagina en het aanbod is continue in ontwikkeling. Staat er nu niet tussen wat je zoekt? Dan misschien later wel. Of kijk eens op online zelfhulptrainingen. Daar kun je alvast helemaal zelf vanaf je keukentafel werken aan je ontwikkeling. En heb je ideeën voor een groepsactiviteit of een thema in je eigen wijk? Neem dan eens contact op met één van onze preventiemaatjes.

Contact een preventiemaatje