Kracht Den Haag > Waar wij voor staan

Waar wij voor staan

Kracht voor kinderen, jongeren en gezinnen

Samen anders denken. Samen anders doen.

Vanaf 1 januari 2024 biedt Kracht jeugd- en gezinshulp in twee gebieden in Den Haag: Escamp en Kust (Scheveningen, Segbroek en Loosduinen). Kracht is een samenwerking tussen Incluzio, FamilySupporters, YOEP, impegno en Mentaal Beter. Samen met de gemeente Den Haag zijn wij verantwoordelijk voor:

  • Problemen voorkomen
  • Makkelijk en snel hulp krijgen
  • Aanwezig zijn met Krachtteams
  • Een groot deel van de gespecialiseerde zorg voor de jeugd en gezinnen

Elk kind verdient een veilige, gezonde en kansrijke buurt om in op te groeien. Soms is daar hulp bij nodig. Die moet dan goed, snel en makkelijk bereikbaar zijn. En het liefst gericht op gezinnen. Zo hangen problemen binnen een gezin vaak met elkaar samen. Daarom is Kracht er voor het hele gezin; het kind én de opvoeders. We kijken samen wat de beste ondersteuning is en hebben oog voor de totale leefomgeving.

Altijd in de buurt | Eenvoud, lokaal en samen

Hulp is handiger als het in je eigen wijk is. In Krachtteams werken mensen in een wijk samen om die ondersteuning te bieden. Zij hebben veel kennis en ervaring met jeugdzorg. Ze kennen de wijk ook goed en weten wat er speelt. Ook weten ze wie in die wijk nog meer ondersteuning kan geven. Bijvoorbeeld scholen, andere organisaties of specialisten. Zo organiseren we samen alle hulp om een kind, jongere of gezin heen.
We werken met Krachtpunten. Deze vind je op locaties van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Hier kun je altijd medewerkers van het Krachtteam direct aanspreken. Ook zijn er specialisten aanwezig. Je kunt zo naar binnen lopen of even bellen. Je hebt dus geen verwijzing nodig. En, je hoeft ook niet lang te wachten.

Waar zijn wij actief?

Doen wat nodig is | Ruimte voor de professional

Bij Kracht krijgen professionals veel vrijheid en vertrouwen. Ze verspillen zo min mogelijk tijd aan bijvoorbeeld administratie. Daardoor kunnen ze de beste ondersteuning bieden. Ze kunnen zich focussen op het belangrijkste: kinderen, jongeren en gezinnen. Hierdoor gaan ze met meer plezier naar hun werk. Ze kunnen ook echt hulp op maat bieden. Ook als dat om een creatieve oplossing gaat. Natuurlijk maken ze altijd duidelijk waaróm ze voor een aanpak kiezen. Belangrijk is dat iedereen zich er goed bij voelt.

Werken bij Kracht Den Haag

Eigen kracht | We kijken altijd wat mogelijk is

Bij Kracht denken we altijd na: wat wil je als gezin en wat zijn de mogelijkheden? Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Daarom luisteren we goed, focussen we op de leefomgeving en vergroten we het zelfvertrouwen. We geloven dat iedereen ‘veerkracht’ heeft: iets wat je sterker maakt. Wat kan een gezin zelf, met hulp van bijvoorbeeld familie of school? Als dat niet genoeg is, kunnen onze specialisten van Kracht helpen. Maar het belangrijkste blijft: zorgen dat kinderen, jongeren en gezinnen sterker worden vanuit hun eigen mogelijkheden en zo veilig opgroeien. Daar werken we snel en gericht naartoe. We geloven dat kinderen de beste kansen krijgen als de basis sterk is: thuis, in de buurt en op school.

Ik zoek ondersteuning