Kracht Den Haag > Voor professionals

Voor professionals

Als professional snel schakelen?

Als professional kun je bij ons snel terecht voor inhoudelijk advies over ondersteuning en zorg in de gebieden Escamp en Kust (Scheveningen, Segbroek en Loosduinen). We staan voor je klaar!

Verwijzen naar Kracht

Wil je de casus van je cliënt aan onze wijkgerichte specialisten voorleggen? De werkwijze is als volgt:

  • Gebruik het formulier ‘ik wil doorverwijzen‘. Hiermee kun je een cliënt rechtstreeks bij ons aanmelden. Ben je huisarts? Dan kan dit ook via Zorgdomein.
  • Ondersteunings- of zorgvragen zijn vaak complex en vragen om maatwerk. Bel daarom 088 298 7707  als je meer informatie nodig hebt. Waar nodig plannen we een consult op locatie of een driegesprek met de verwijzer, medewerker van het Krachtteam en de inwoner.

Let op: een rechtstreekse doorverwijzing kun je alleen doen met toestemming van de inwoner.

  • We ontvangen de aanmelding en maken een contactdossier aan.
  • Als er vragen zijn, nemen we contact met je op.
  • Binnen vijf dagen plannen we een gesprek met de inwoner. Dit gesprek doen we bij voorkeur bij de inwoner thuis.
  • Nadat de vraag is besproken, kunnen wij starten met de ondersteuning.
  • Als er maatwerk of specialistische zorg nodig is, bespreken we deze bij onze interne matchingstafel bij Kracht.

Lees meer over onze werkwijze.

  • Bij het begin van de ondersteuning stemmen we af met jou en de inwoner hoe vaak we informeren en wat de aanwezigheid bij evaluaties inhoudt.
  • Als de ondersteuning of zorg is gestopt of afgerond, informeren we je. Ook als is besloten de verwijzer niet tussentijds op de hoogte te houden.

Voor professionals/huisartsen in het zorgdomein

Ben je professional of huisarts in het zorgdomein en wil je rechtstreeks een cliënt of vraag aanmelden? Dat kan via Zorgdomein of onderstaand formulier.

Ik wil doorverwijzen

Ik zoek een training

Wij zijn er niet alleen voor opvoedvragen, we signaleren ook hulpvragen in de wijk. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten en trainingen speciaal voor kinderen, jongeren en ouders. Denk aan trainingen on- en offline, lotgenotengroepen en open inlopen. Voor verschillende leeftijdsgroepen. En voor ouders / opvoeders. We helpen hen met veerkracht, bij verwerking van emoties en bij herstel. Ze gaan zich weer zekerder voelen, leren met stress omgaan en beter omgaan met lastige of eventuele onveilige situaties thuis of in hun omgeving. Deze trainingen zijn helemaal gratis. En er is geen verwijzing voor nodig. Zo dragen we bij aan een jonge, krachtige generatie.

Gratis trainingen

Werken bij?

Wil jij ook bijdragen aan preventie onder de jeugd? Snel en makkelijk hulp bieden als dat toch nodig is? Deelnemen in een van onze Krachtteams? Of gespecialiseerde zorg leveren? Dan ligt er een mooie kans te wachten. We pakken onze nieuwe dienstverlening vanaf 1 januari 2024 anders aan dan voorheen. Met een veel duidelijkere focus op betere, snellere en gerichtere jeugdhulp in de eigen wijk. Interessant en waardevol werk dus. Bekijk onze vacatures en reageer vandaag nog.

Werken bij Kracht

“Toen onze dochter veel spijbelde en dat voor gedoe binnen ons gezin zorgde, was het fijn dat Kracht ook de school op de hoogte bracht van de situatie thuis. Door samen te praten, kwamen er echt verbeteringen.”

Moeder van Kaithlyn, 14 jaar