Kracht Den Haag > Over preventie

Over preventie

Voorkomen van problemen

Bij Kracht willen we dat de jeugd in Den Haag veilig, gezond en kansrijk kan opgroeien. Daarom zijn we altijd in de buurt voor ondersteuning. Ons preventieteam is voor jou! Ontdek de kracht van preventie in jouw wijk met ons team van toegewijde preventiemedewerkers. Heb je ze al ontmoet op jouw school, in de kerk, de moskee, het buurthuis of zelfs bij een lokale sportvereniging? Wij zijn er om problemen te voorkomen. En op te lossen.

Ontmoet onze preventiemaatjes

Heb je vragen? Prima! Wil je gewoon een praatje maken? Ook goed. Onze preventiemaatjes kennen een methodische aanpak. We betrekken het hele familiesysteem en helpen erger voorkomen. Wij zetten ieder in zijn kracht. We werken per wijk, want elke wijk is anders! Wil je weten wie er in jouw wijk voor je zijn? Voel je vrij om contact op te nemen.

Maak kennis met onze preventiemaatjes

Gratis trainingen

Wij zijn er niet alleen voor opvoedvragen, we signaleren ook hulpvragen in de wijk. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten en trainingen speciaal voor kinderen, jongeren en ouders. Denk aan trainingen on- en offline, lotgenotengroepen en open inlopen. Voor verschillende leeftijdsgroepen. En voor ouders / opvoeders. We helpen hen met veerkracht, bij verwerking van emoties en bij herstel. Ze gaan zich weer zekerder voelen, leren met stress omgaan en beter omgaan met lastige of eventuele onveilige situaties thuis of in hun omgeving. Deze trainingen zijn helemaal gratis. En er is geen verwijzing voor nodig. Zo dragen we bij aan een jonge, krachtige generatie.

Gratis trainingen

Samenwerken met partners

Ben jij jongerenwerker? Of werk je bij een sportvereniging, school, kapper of iets anders waar je veel met kinderen en ouders ziet? En zie je kansen om samen te werken? Daar zijn we altijd voor in. Bel of mail naar Kracht.

Neem contact met ons op

Zelf een goed idee?

Mocht je zelf een idee hebben voor een training of activiteit? Iets wat nog niet tussen ons aanbod staat? Neem dan gerust contact op met één van onze preventiemaatjes.

 

Neem contact op met een preventiemaatje