Kracht Den Haag > Over Kracht

Over Kracht

Eén aanspreekpunt

Bij Kracht heb je voortaan één aanspreekpunt voor al jouw hulp- en zorgvragen. Je hoeft dus maar één keer je verhaal te vertellen, want je hebt altijd een vast persoon om mee te praten. En heb je meer hulp nodig? Dan vragen wij hulp aan iemand anders die jou verder kan helpen. Maak kennis met onze teams.

Maak kennis met onze teams

Wat doen wij?

Bij Kracht bieden we hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. We wensen dat iedereen veilig, gezond en kansrijk kan opgroeien. Maar soms is het leven lastig en zit het tegen. We praten dan met jou en met je ouders of verzorgers. We bieden steun. Samen onderzoeken wat dan nodig is en zorgen voor de juiste hulp.

Heb jij als jongere hulp nodig?

We zijn er om jou te helpen. Soms kunnen dingen moeilijk zijn en  dat begrijpen we. We willen naar je luisteren en je steunen. Samen gaan we ontdekken wat je nodig hebt om je beter te voelen. Onthoud dat we altijd in de buurt zijn: in de Krachtpunten, in de wijk, bij activiteiten en zelfs op school. Je mag ons altijd bellen, appen, mailen of gewoon aanspreken.

Neem contact met ons op

Heb je als ouder/verzorger hulp nodig?

We begrijpen dat je graag de controle wilt houden in je gezin. En contact wilt hebben met vertrouwde mensen die je verder helpen. Je kunt op ons rekenen voor hulp, advies en ondersteuning. We willen ervoor zorgen dat alles veilig en goed verloopt in jouw gezin. Hiervoor kunnen we verschillende vormen van ondersteuning bieden.

Aanmelden

Waar staan we voor?

Vanaf 1 januari 2024 biedt Kracht jeugd- en gezinshulp in twee gebieden in Den Haag: Escamp en Kust (Scheveningen, Segbroek en Loosduinen). Kracht is een samenwerking tussen Incluzio, FamilySupporters, Yoep, impegno en Mentaal Beter. Samen met de gemeente Den Haag zijn wij verantwoordelijk voor:

  1. Problemen voorkomen
  2. Makkelijk en snel hulp bieden
  3. Aanwezig zijn met Krachtteams
  4. Een groot deel van de gespecialiseerde zorg voor jeugd en gezinnen

Wil je meer weten over de veranderingen in de jeugdhulp in Den Haag? Ga dan naar de website van de gemeente.

Website Jeugdhulp Den Haag van de gemeente

Waar zijn wij actief?

Twee gebieden, verschillende wijken

Vanaf 1 januari 2024 werkt de jeugdhulp in Den Haag anders. Het doel: beter, sneller en gerichter ondersteuning bieden binnen de eigen wijk. Om snel die juiste hulp te bieden, is Den Haag verdeeld in vier gebieden. De twee gebieden waar Kracht actief is: Escamp en Kust (Scheveningen, Segbroek en Loosduinen). De andere twee gebieden vallen onder de organisatie rondomJou. Kracht en rondomJou verzorgen samen met de gemeente de jeugdhulp in Den Haag.

Onze Krachtpunten

Kom je bij ons werken?

Wil jij ook bijdragen aan preventie onder de jeugd? Snel en makkelijk hulp bieden als dat toch nodig is? Deelnemen in een van onze Krachtteams? Of gespecialiseerde zorg leveren? Dan ligt er een mooie kans te wachten. We pakken onze nieuwe dienstverlening vanaf 1 januari 2024 anders aan dan voorheen. Met een veel duidelijkere focus op betere, snellere en gerichtere jeugdhulp in de eigen wijk. Interessant en waardevol werk dus. Bekijk onze vacatures en reageer vandaag nog.

Werken bij Kracht

Binnen Kracht werken wij met de volgende partijen