Kracht Den Haag > Onze werkwijze

Onze werkwijze

Vraag ondersteuning aan

We bieden bij Kracht veel mogelijkheden voor hulp en ondersteuning! En hebben we de juiste zorg niet in huis? Dan leggen we contact met andere organisaties in de buurt.

Ben je een verwijzer en wil je meer informatie? Ga dan naar de pagina voor professionals.

Aanmelden

Hoe krijg je de juiste hulp in vijf stappen?

Heb je een vraag of hulp nodig voor jezelf of je gezin? Je kunt altijd bij een Krachtteam terecht. Bel ons op 088 298 7707 of meld je aan.

We bespreken samen wat je nodig hebt en zoeken naar hulp dichtbij huis. Het kan handig zijn om iemand mee te nemen naar het gesprek. Iemand die je vertrouwt en die mee kan luisteren.

We praten nog wat dieper over wat je nodig hebt. Daarna krijg je een vaste gezinscoach. Daarmee heb je altijd direct contact. Heb je meer nodig dan de ondersteuning van een gezinscoach? Dan regelen we specialistische zorg of doen we een aanvraag voor hulp buiten Kracht.

We maken samen een gezinsplan voor de hulp die je krijgt. In dit plan staan allerlei doelen. Krijg je ondersteuning van één van onze partners? Dan helpen zij mee het plan op te stellen. En dan gaan we samen aan de slag. Op weg naar een veilig, gezond en kansrijk leven!

We kijken regelmatig samen of de ondersteuning werkt. Anders passen we het gezinsplan aan. Hebben we alle doelen behaald? Dan zijn we klaar. Natuurlijk kun je altijd nog bij ons terecht voor een nieuwe vraag!

Gratis training

Wij zijn er niet alleen voor opvoedvragen, we signaleren ook hulpvragen in de wijk. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten en trainingen speciaal voor kinderen, jongeren en ouders. Denk aan trainingen on- en offline, lotgenotengroepen en open inlopen. Voor verschillende leeftijdsgroepen. En voor ouders / opvoeders. We helpen hen met veerkracht, bij verwerking van emoties en bij herstel. Ze gaan zich weer zekerder voelen, leren met stress omgaan en beter omgaan met lastige of eventuele onveilige situaties thuis of in hun omgeving. Deze trainingen zijn helemaal gratis. En er is geen verwijzing voor nodig. Zo dragen we bij aan een jonge, krachtige generatie.

Gratis trainingen

Voor familie en verzorgenden

Vind jij dat iemand in jouw directe omgeving ondersteuning of zorg nodig heeft? Of maak je je zorgen? Ga in gesprek met een van onze medewerkers. We helpen jou graag verder. Kijk of wij ook in jouw buurt actief zijn.

Waar zijn wij actief?

Ondersteuning op maat

Samenwerken en zelf controle houden: daar geloven wij bij Kracht sterk in. Samen met andere organisaties, de jeugd en gezinnen kijken we welke hulp noodzakelijk is. Hoe we die hulp kunnen bieden. En, hoe iemand zelf de controle kan houden.

Onze aanpak is gericht op Positieve Gezondheid. Of iemand nu sociale, lichamelijke of emotionele uitdagingen heeft: we kijken vooral wat iemand wél kan in plaats van wat niet (meer) kan. Of het nu om volwassenen, pubers of jonge kinderen gaat. Dat vraagt om een andere manier van kijken. En dat zie je terug in onze trainingen en aanpak!

Voor de trainingen werken we bijvoorbeeld met Gezondeboel. In deze trainingen staat ook het gezin centraal. Dat vinden we bij Kracht belangrijk.

Verder doen wij veel aan blended care. Dan bieden we ondersteuning online én op locatie. Het voordeel is dat mensen ook zelf aan de slag kunnen. Dit vergroot ook de zelfstandigheid: de aanpak is minder gebonden aan tijd en plaats. Zo wordt de drempel om ondersteuning te vragen ook kleiner.

Doordat we onze ondersteuning ook deels online aanbieden, bereiken we ook meer. Zo kunnen we met hetzelfde budget en hetzelfde aantal medewerkers meer inwoners ondersteunen. En dat is fijn! Zeker in deze markt met minder personeel, meer zorgvragen en een tekort aan geld.