Kracht Den Haag > Ik zoek ondersteuning

Ik zoek ondersteuning

Ik zoek ondersteuning

Heb je ondersteuning of zorg nodig? Je kunt bij Kracht terecht voor al je vragen. Op deze pagina vertellen we je meer. Wil je direct ondersteuning aanvragen?

Aanmelden

Ik zoek een training

Wij zijn er niet alleen voor opvoedvragen, we signaleren ook hulpvragen in de wijk. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten en trainingen speciaal voor kinderen, jongeren en ouders. Denk aan trainingen on- en offline, lotgenotengroepen en open inlopen. Voor verschillende leeftijdsgroepen. En voor ouders / opvoeders. We helpen hen met veerkracht, bij verwerking van emoties en bij herstel. Ze gaan zich weer zekerder voelen, leren met stress omgaan en beter omgaan met lastige of eventuele onveilige situaties thuis of in hun omgeving. Deze trainingen zijn helemaal gratis. En er is geen verwijzing voor nodig. Zo dragen we bij aan een jonge, krachtige generatie.

Gratis trainingen

Aanvraag Jeugdwetvervoer

Heeft jouw kind behoefte aan speciaal vervoer in het kader van de Jeugdwet? Je kunt nu eenvoudig een aanvraag indienen door ons speciale formulier in te vullen. Vul alle benodigde gegevens in en dien het formulier in. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact op om de mogelijkheden door te nemen. Samen zorgen we voor passend vervoer!

Aanmelden Jeugdwetvervoer

Samen anders denken. Samen anders doen.

Bij Kracht willen we dat de jeugd in Den Haag veilig, gezond en kansrijk kan opgroeien. Daarom zijn we altijd in de buurt voor ondersteuning. Kinderen, jongeren en gezinnen kunnen bij ons terecht met al hun vragen. Samen kijken we dan naar de beste oplossing. Ook zetten we, wanneer het nodig is, snel passende hulp in. Het liefst in de eigen omgeving, want daar geloven we in. Samen, in de buurt.

Hoe krijg je de juiste hulp in vijf stappen

Heb je een vraag? Of hulp nodig voor jezelf of je gezin? Je kunt altijd bij een Krachtteam terecht. Stap 1: bel ons op 088 298 7707 of ga naar onze aanmeldpagina. We zorgen dat je in vijf stappen de juiste ondersteuning hebt gekregen. Bij stap 5 kijken we of je vraag is beantwoord! Anders passen we de ondersteuning natuurlijk aan. We doen er alles aan dat de jeugd veilig, gezond en kansrijk opgroeit.

Onze werkwijze

Kom langs bij ons Krachtpunt

Vanaf 1 januari 2024 werkt de jeugdhulp in Den Haag anders. Het doel: beter, sneller en gerichter ondersteuning bieden binnen de eigen wijk. Met aandacht voor het hele gezin! Om snel die juiste hulp te bieden, is Den Haag verdeeld in vier gebieden. De twee gebieden waar Kracht actief is, zijn Escamp en Kust (Scheveningen, Segbroek en Loosduinen). Hier vind je ook Krachtpunten waar je zo kunt binnenlopen! De andere twee gebieden vallen onder de organisatie rondomJou. Kracht en rondomJou verzorgen samen met de gemeente de jeugdhulp in Den Haag.

Kom naar een Krachtpunt bij jou in de buurt

Voor kind, jongere en gezin

Jeugdzorg is er om kinderen en jongeren veilig te laten opgroeien. Die hulp biedt jeugdzorg op verschillende manieren: thuis of in een instelling, kort of lang, aan één persoon of aan het hele gezin. Meestal kiezen kinderen en jongeren zelf voor hulp. Soms beslist de kinderrechter dat hulp nodig is. We proberen gedwongen hulp altijd te voorkomen. Daarom richt Kracht zich ook op problemen voorkomen.

Lees meer over jeugdzorg

“Het was even wennen, dat we iemand op bezoek kregen die met ons hele gezin ging praten. Toch was het fijn. We kregen goede ondersteuning en het gaat nu al beter met onze 14-jarige zoon. Ook hij vond het fijn. Hij voelde zich gelijk minder alleen.”

Moeder van Yaro